Ballagási ünnepség a Boribon Bölcsődében

Június 23-án tovább folytatódott a kerületi bölcsődék ballagási sorozata: ezúttal a Pannónia utca 92-94. szám alatt működő (bejárat a Vág utca felől!) Boribon Bölcsőde  „végzős” bölcsődései köszöntek el a városrész egyik legnépszerűbb gyermekintézményétől, hogy a nyári szünet után a kerület óvodáiban készüljenek tovább a lassan, de biztosan közeledő iskolai évekre.

 

Az eseményre érkező szülőket és nagyszülőket az intézmény udvarán megrendezett ünnepségen a bölcsőde vezetője, Kovács Erzsébet üdvözölte, aki sok sikert, és boldog óvodás éveket kívánt a most ballagó 67 kisgyermeknek. Mint megtudtuk, a ballagást követően, június 25-től megkezdődik a nyári szünet az intézményben, hogy aztán a bölcsőde július 18-án hétfőn ismét megnyissa kapuit a bölcsődés korosztályhoz tartozó kerületi gyermekek előtt.

Az ünnepi beszéd elhangzását követően feltárult a foglalkoztató szoba ajtaja, és a búcsúzó gyerekek a Zenekuckó duó vidám taktusaira lépdelve teljesen megtöltötték az előkészített játszóhelyet. A továbbiakban mindenki meggyőződhetett arról, hogy nem voltak eredménytelenek az intézményben töltött hónapok, évek. A ballagók együtt fújták a vidám dalokat és mondókákat a muzsikusokkal, sokan táncra perdültek közülük, és mindezzel nagy örömet szereztek a produkciójukat felállva követő szüleiknek, nagyszüleiknek. A közös ének, tánc és játék után a gyerekeket ünnepi uzsonna várta a nagy hőség ellenére kellemesen temperált termekben. Az ünnepi pillanatok sem engedték feledni, hogy a ballagás a szeretett intézménytől voltaképpen életre szóló elválást, továbblépést jelent a gyerekek és gondozóik életében. A búcsú pillanatai könnyű, de látható árnyékot vetettek a ballagó gyermekek gondozásával, fejlődésük segítésével, olykor a vigasztalásukkal, bátorításukkal hivatásszerűen foglalkozó gyermekgondozók arcára, akik – minden erőfeszítésük ellenére – sohasem tudják megszokni az elválás megrázkódtatását.

Képeink a Boribon Bölcsőde ballagási ünnepségének emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria