Bicajozni (rollerezni, gördeszkázni, triciklizni) jó!

Önkormányzatunk első alkalommal 2012-ben, azt követően pedig évente két alkalommal szervezi meg az évek óta mind népszerűbb bringásreggelit, amely az Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó más eseményekkel együtt fontos eleme a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak.

 

 

 

A 2022. évi eseménysorozat május 17-én indult, és a szeptember 16-án megrendezett bringásreggelivel folytatódott. Ezen a borongós, őszies napon reggel hét órától találkozhattak a kerékpárral, rollerrel, triciklivel, gördeszkával munkába, iskolába, óvodába igyekvő kerületi lakosok a bringásreggeli standjaival.

 

 

 

Az egészséges és környezetbarát közlekedést népszerűsítő akció közreműködői, a Prevenciós Központ, a Szociális Szolgáltató Központ, az Egyesített Óvoda, a Polgármesteri Hivatal, a Közszolgáltató Zrt., az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének képviselői a korábbi években bevált helyszíneken: a Jászai Mari téren, a Kárpát utcai játszótér szomszédságában, a Pap Károly utca – Gömb utca sarkán, a Lehel Csarnok Bulcsú utca – Váci út találkozásánál lévő sarkánál, valamint a Szegedi úti Szakorvosi rendelőintézet előtt várták a környezettudatos kerületi lakosokat, akiket ezúttal is ásványvízzel, dobozos gyümölcslével, müzli-szeletekkel, töltött péksüteménnyel és almával vendégeltek meg.

 

 

 

Nem tudni miért, de a sok jókedvű kerékpáros mellett ezúttal feltűnően sok kedvetlen is akadt, akik a  felkínált csemegéket elutasítva, mogorván tekertek tovább. Lehet, hogy az elszálló energiaárak jártak a fejükben, vagy a borús időjárás serkentette megállás nélküli haladásra őket, ez az ő titkuk marad. De a megszólítottak többsége szívesen fogadta a kínálást, és az akció végére minden finomság gazdára talált.

 

 

            

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria