Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Borúra – derű! Bringás reggeli három helyszínen2019.05.12

Bár a tervezett időpontban, május 6-án a mostoha időjárási körülmények miatt nem lehetett megrendezni a hagyományos bringás reggelit, amint kisütött a nap, a szervezők azonnal pótolták a kényszerű mulasztást Május 8-án reggel hét és kilenc óra között terített asztallal álltak az óvodába, iskolába, munkába igyekvő  bringások rendelkezésére.

 

 

 

Mint ismeretes, a 2012-ben útjára indított  bringás reggeli  az Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó helyi eseményekkel együtt szerves részét képezi a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak.

 

 

Az önkormányzat támogatásával, a Prevenciós Központ szervezésében megrendezett esemény közreműködői ezúttal is három helyszínen: a Jászai Mari téren, a Lehel Csarnok előtt a Bulcsú utca és a Váci út sarkán, valamint a Szegedi úti orvosi szakrendelő előtt várták az egészséges életmód és a környezetvédelem ügye mellett elkötelezett kerékpárosokat, rollerezőket, tricikliseket, elektro-mopedeseket, és nem utolsó sorban azokat az óvodásokat is, akik a legegyszerűbb, lábban hajtott kétkerekűvel igyekeztek napi elfoglaltságaik színterei felé.

 

 

Az előző napok hideg, szeles és rendkívül csapadékos időjárását követő hűvös, de napsütéses időnek köszönhetően ismét sokan elővették bicajukat, és a kerékpárosok többsége szívesen fogadta a péksüteményből, gyümölcslevekből, ásványvízből és almából felkínált reggeli lehetőségét. Olyanok is akadtak azonban, akik jókedvűen integetve, de megállás nélkül tekertek el a gazdagon megrakott asztalok előtt, nem vállalva izmaik lemerevedésének kockázatát.

 

 

A Prevenciós Központ és a kerületi szociális intézmények munkatársai fáradhatatlanul invitálták a környezetükben felbukkanó bringásokat, akiknek az Angyalföld Polgárőr Szervezet ifjú polgárőrei segítettek a lehető leggyorsabban, és legbiztonságosabban megközelíteni, majd a forgalomba visszasorolva elhagyni a reggeliző helyeket.

 

 

 

A rendezők véleménye szerint a három helyszínen nagyjából azonos volt az érdeklődők létszáma, ami összességében megfelelt az elmúlt évek hasonló rendezvényein szerzett tapasztalatoknak is.

 

 

 

A kerületi önkormányzat az elmúlt években környezetvédelmi programjának megfelelően sokoldalú támogatást nyújtott a kerékpározás népszerűsítéséhez, és jelentős ráfordításokkal támogatta a kerékpáros kultúra terjedését, a szükséges infrastruktúra fejlesztését.

 

 

 

Ennek köszönhetően évről évre nő a kerület kerékpárút hálózatának hossza, és önkormányzatunk – erőfeszítéseinek köszönhetően – már két alkalommal is elnyerte a Kerékpárosbarát-település elismerő oklevelet. 

 

 

Képgaléria