Családi Mobilitási Nap a Rozsnyai utcában

Szeptember 17-én szombaton Családi Mobilitási Nap címmel ezernyi szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínáló program várta a környezettudatos életmód mellett elkötelezett, kerékpárral, vagy gyalog érkező kerületi családokat az Angyalföldi Sportközpont Rozsnyai utcai létesítményében. A Prevenciós Központ és az Egyesített Óvoda munkatársai által szervezett, és a közreműködésükkel megvalósult önkormányzati rendezvény rendkívül sikeresnek bizonyult: a látogatók a program egész ideje alatt teljesen megtöltötték az intézmény mindkét csarnokát.

 

A délután 15.00 óráig tartó rendezvény 9.30 órakor bemelegítő tornával vette kezdetét, amit a gyermekeknek rendezett, Kolumbiából származó, de Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő Zumba követett. A félig tánc, félig ritmikus gimnasztika összetevőkből álló mozgáskombinációk alaposan megmozgatták a résztvevőket. Így nem csoda, hogy a jókedvű hangversenyt adó Alma együttes műsorát is végig mozogták, táncolták az óvodáskorúaktól a nagykamaszkorig megjelent fiatalok és gyerekek. A rendezvény megnyitását követő percektől a sportközpont mindkét csarnokát megtöltötték a családi nap résztvevői, akiket sokféle ügyességi, kézműves és szórakoztató programmal vártak a Previ és az Egyesített Óvoda munkatársai.

A kisebbek körében az óvónők közreműködésével megszervezett kézműves foglalkozások és ügyességi játékok mellett a hatalmas csúszda, a pompás ugrálóvár és a szivacstömbökkel határolt gyermek focipálya aratta a legnagyobb sikert. A bátrabbaknak sem kellett unatkozniuk: a sportközpont udvarán, az avatott alpinisták által felállított és működtetett mászó oszlop kipróbálására mindig akadtak jelentkezők.

 

A különböző játékos feladatok sikeres végrehajtásáért ezúttal ajándékra jogosító pecsétet kaptak a gyerekek, a megtelt gyűjtőlapokat pedig valódi ajándékokra lehetett beváltani a sportcsarnok aulájában, ahol egy percre sem állt meg a lelkesen érkező gyerekek sora. Ezúttal is népszerűnek bizonyult a nyári Játszótéri Napok rendezvényein megismert óriás csocsó, amelynek sikerét az sem csorbította, hogy olykor maguk a játékosok sem látták tisztán, hogy ki kivel van? A megválaszolhatatlannak látszó kérdés nem akadályozta a mérkőzések lebonyolítását: minden gól igazi örömet szerzett a bábuk mozgatására szolgáló fogantyúkat markoló összes játékos számára.

Fokozott érdeklődés kísérte a Previ munkatársai által működtetett Öko-szerencsekereket is, ahol a nap folyamán megközelítette a száz főt a nyertesek száma. A forgatást követő kérdések a nap témájához igazodva a környezettudatos életmódhoz, természeti értékeink megóvásának lehetőségeihez és módozataihoz kapcsolódtak.

A rendezvényen a szülőknek sem kellett unatkozniuk. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a gyermekekkel közös kötélhúzás, ugróiskola, játékhorgászat és más kihívások a felnőtt látogatók számára is emlékezetessé tegyék a napot. A program délutáni Zumba gyakorlatokkal, majd néptánc foglalkozással érte el tetőpontját.

 

Képeink a Családi Mobilitási Nap emlékezetes pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria