Elballagtak Aprófalva bölcsődései

Június 22-én,  a Hegedüs Gyula utca 111. szám alatt lévő Aprófalva Bölcsőde gyermekeinek vidám búcsúzásával megkezdődtek a kerületi bölcsődék ballagási rendezvényei. Ez a ballagás azonban nem csak az elsősége miatt egyedülálló: az eseményt követő napokban végleg elköszön a csaknem hatvan esztendős gyermekintézmény épülete is…

 

A ballagó bölcsődések a gyermekgondozók vezetésével utoljára vették birtokba a bölcsőde kertjét, ahol a szüleik és nagyszüleik mellett a Zenekuckó muzsikusai: Viszlainé Kovács Erika és Viszlai Sándor várták őket a gyerekek által kedvelt mondókák és dalok megszólaltatásával. Az ünnepi eseményt Olcsváriné Nyíri Éva intézményvezető nyitotta meg, aki az egybegyűltek üdvözlését követően elköszönt a most ballagó három csoport  tagjaitól, összesen 32 kisgyermektől.

Az intézményvezető ünnepi gondolatainak elhangzását követően ismét zenehallgatással,  közös énekléssel, és csoportos játékkal folytatódott az Aprófalva Bölcsőde ballagási ünnepsége, ahol az óvodáskorba lépő gyerekek egyre felszabadultabban vették ki részüket a bensőséges hangulatú ünnepség örömeiből, végezetül pedig maguk is elköszöntek gondozóiktól. A búcsúzás azonban nem örökre szólt…Mint ismeretes, ez a nagy múltra visszatekintő kerületi gyermekintézmény mozgalmas időszak előtt áll: erről kértünk tájékoztatást Olcsváriné Nyíri Évától, a bölcsőde vezetőjétől.

– A ballagást követően munkatársaimmal nekilátunk a játékok, felszerelési tárgyak összecsomagolásához, mivel az önkormányzat a bölcsőde lassan hatvanadik évébe lépő épületének bontása, és új bölcsőde felépítése mellett döntött. Mi, itt dolgozók az elballagott gyerekekkel együtt a nyári szünetet követően a Napraforgó Óvodában találkozunk újra, július 18-án. Ez a ballagás minden szempontból kiemelkedik az intézmény történetéből. Az elmúlt két esztendőben ugyanis a pandémia miatt nem volt lehetőség nyilvános, a szülők és nagyszülők jelenlétében megtartott ballagási ünnepség megrendezésére. Az idei Gyermeknap volt az első olyan alkalom a Covid-19 járvány elszabadulása óta, amikor közösen ünnepelhettünk. Tudomásom szerint az új bölcsőde felépítését követően munkatársaimmal mi is egy olyan korszerű, jól felszerelt, a passzív épületek valamennyi követelményét teljesítő, energiatakarékos épületbe térhetünk majd vissza, mint a kerület már felújított gyermekintézményei –mondotta az intézményvezető.

Mint a megkérdezett szülők elmondták, gyermekeik nagyon szerettek az Aprófalva Bölcsődébe járni, ahol szeretetteljes légkör, és változatos fejlesztő programok várták őket. Bár az intézmény adottságai miatt a bölcsőde udvara a kisebbek közé számít, a gyerekek nagyon sok időt töltöttek a szabadban, a jó levegőn. Nem csak fizikailag fejlődtek sokat, de gazdagabbá vált a szókincsük, és megszerették a közösségi elfoglaltságokat is.  Akad olyan kislány és kisfiú, aki örömmel lenne továbbra is bölcsődés, az idő kerekét azonban nem lehet megállítani: a vakáció után már óvodásként találkoznak újra társaikkal és gondozóikkal. Tekintse meg az eseményről készült galériánkat!

 

 

 

 

Képgaléria