Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Január
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Elbúcsúzott a vakáció, és vele a Previ Tábor2020.09.09

Június 16-tól egészen a tanév kezdetéig, 11 héten át fogadta a szociálisan hátrányos helyzetű kerületi gyermekeket a Prevenciós Központ nyári tábora, amelynek egyhetes turnusaiban Németh Borbála táborvezető irányításával összesen 150 gyerek gondtalan és tartalmas kikapcsolódásáról gondoskodtak a központ munkatársai.

 

 

Ez a vakáció a vírusjárvány által előidézett sajátos körülmények miatt más volt, mint az elmúlt évek nyaraltatásai– mondotta Németh Borbála a 2020. évi Previ Tábor tapasztalataira vonatkozó kérdésre válaszolva. –Az első perctől kezdve szigorúan betartottuk és betartattuk a vírus terjedésének megakadályozása érdekében bevezetettszabályokat: a Prevenciós Központba senki sem léphetett be alapos kézfertőtlenítés, és az egyéni védekezést segítő arcmaszk nélkül. Az utóbbiakat a programokhoz igazodva kellett használniuk az animátoroknak, és a gyermekeknek is. Tizenöt főre korlátozott létszámú csoportok, az életkor 12 évre történt leszállítása, ésszerű távolságtartás, gyakori kézmosás, és a környezet rendszeres fertőtlenítése tette teljessé a megelőzés eszköztárát, amelynek köszönhetően egyetlen megbetegedés sem történt a táboroztatás ideje alatt. Mindezek ellenére a szülők részéről nagyfokú óvatosságot tapasztaltunk. 

 

 

Előfordult, hogy a rendelkezésre álló férőhelyeknél kevesebben jelentkeztek egy-egy turnusba, ami lehetőséget biztosított arra, hogy indokolt esetben néhány gyermek nem csak egy, hanem két hetet tölthetett a táborban. Tematizált programjaink nagy tetszésre találtak a gyerekeknél. Rendkívül népszerű volt a „Boldogság Hete”, amely a bevezető hét elnevezése volt, de hasonlóan sikeresnek bizonyult a „Divat Hét”, a „Művészeti Hét”, az „Olimpiai Hét”, az „Állatos Hét”, és a „Színházi Hét”, amelynek során bábszínházi előadásokat tekinthettek meg a gyerekek, valamint látogatást tettünk a József Attila Színházban, amit bejárhattunk a pincétől a padlásig, beleértve az izgalmasnak és érdekesnek bizonyult kelléktárat is… Kiemelkedően sikeresnek bizonyult a „Rendvédelmi Hét”, amelynek keretében nyomozást folytattak a több csoportra osztott gyerekek, ami rengeteg nevetés, és sok sikerélmény forrása volt. 

 

 

Talán csak egy olyan programunk volt, amely nem aratott osztatlan sikert, az is inkább a célhoz vezető út távolsága miatt. Ugyanis a Fővárosi Állat- és Növénykertben tett látogatásaink alkalmával is tartottuk magunkat ahhoz a szabályhoz, hogy ezen a nyáron mindenhová kizárólag gyalogszerrel mentünk, nem vettünk igénybe tömegközlekedési járművet. Emlékezetes látogatásokat tettünka kerületi rendőrkapitányságon és a BRFK-n is, strandon azonban ebben az esztendőben nem voltunk. Legnépszerűbb programnak talán a Véső utcai Superfly Parkban tett kirándulásaink bizonyultak, amit minden alkalommal nagyon élveztek a táborozó fiatalok.

A tábor egész ideje alatt örömmel láttuk a gyerekek felszabadult örömét, ami nem csak a Previ Tábornak, hanem a sokáig hiányolt együttlétnek, a közös szórakozás és kikapcsolódás lehetőségének szólt –mondotta végezetül Németh Borbála, a Previ Tábor vezetője.

Képeink a 2020. évi Previ Tábor emlékezetes pillanatairól szólnak: tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria