Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elkezdődött a Lakóközösségi Napok programsorozat2019.04.29

Április 25-én, a Prevenciós Központ udvarán került megrendezésre a 2019. évi Lakóközösségi Napok programsorozat első, nyitó rendezvénye, amelyen ezúttal a Gidófalvy lakótelepen és környezetében élő kerületi lakosokat látták vendégül az esemény rendezői, a SKult13. Kft. és a Szociális és Köznevelési Osztály.

 

 

 

A rendezők és a közreműködők örömére az időjárás ezúttal valósággal elkényeztette a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket, akik bőséges program kínálatból választhattak: ennek megfelelően a rendezvény megnyitását követő órákban szinte teljesen megtelt a Prevenciós Központ udvara.

 

 

 

Látnivalókból ezúttal sem volt hiány. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően az esemény látogatói felfrissíthették a felelős kutyatartásra vonatkozó ismereteiket, rácsodálkozhattak a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének az elmúlt évtizedek használati tárgyaiból összeválogatott alkalmi kiállítására, vagy kézbe vehették a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület által bemutatott harci felszereléseket és fegyvereket.

 

 

 

A délután folyamán a hatalmas testű dogok és kisebb testméretű társaik különböző ügyességi számokban bizonyították fegyelmezettségüket, és a velük való folyamatos foglalkozás eredményeit.

 

 

 

Azok a látogatók, akik a rendezvényben a fizikai és a szellemi felfrissülés lehetőségét is ki akarták használni, közös tornagyakorlatban vehettek részt..,

 

 

 

…kipróbálhatták az ügyességüket a különböző dobálós, pöcögtetős és más közösségi játékokban..,

 

 

 

…és Pál Attila vezetésével mulatságos kvízjátékban is bizonyíthatták felkészültségüket.

 

 

A sokszínű programban természetesen helyet kaptak különböző színpadi produkciók is: nagy taps jutalmazta a Holdvilág Kamaraszínház ifjú művészeinek a 60’-as évek slágereiből összeállított zenés műsorát csakúgy, mint a népszerű bábművész Giovannini Kornél legkisebbeknek előadott bábjátékát.

 

 

 

Ezúttal is lehetőség kínálkozott arra, hogy az esemény résztvevői találkozhassanak a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a kerületi közterület-felügyelet és az Angyalföld Polgárőr Szervezet képviselőivel.

 

 

 

 Mindazok, akik szükségét érezték, megmérethették vérnyomásukat a Vöröskereszt sátrában, és életvezetési tanácsokat is kaphattak a jelenlévő szakemberektől. A Lakóközösségi Napok 2019. évi nyitórendezvénye a közkedvelt Pedrofon együttes hangversenyével zárult. A Lakóközösségi Napok következő rendezvényére az Országbíró sétányon kerül sor, május 16-án, a megszokott 15.00 órai kezdéssel.

 

Képgaléria