Focizni jó! Indul a Previ Foci!

A világméretű Covid járvány következtében több, mint egy esztendeje szünetel a Prevenciós Központban a kispályás labdarúgó program. Azaz… csak szünetelt! Közkívánatra, az iskolai és az utcai szociális munkások szervezésében, minden hétfőn 15.00 és 16.00 óra között újra pattog a bőrgolyó a Previ udvarán!

 

 

 

Mint Németh Borbálától, az intézmény programfelelősétől megtudtuk, a Previ Foci elindításával olyan biztonságos, az egészség megőrzését szolgáló kikapcsolódási formát kívánnak teremteni a kerületben élő 10-15 éves korosztály számára, ami a visszajelzések szerint az utóbbi időben nagyon hiányzott a fiataloknak.

-A pandémia miatt bevezetett korlátozó intézkedések az épületen belül, így a tornateremben is kötelezővé teszik a maszk viselését, ami meglehetősen lerontaná a játék élvezeti értékét. Erre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a sportág művelésére a falakon kívül, a Previ udvarában biztosítunk lehetőséget. Szabadban nem kötelező a maszk használata, és kellő odafigyeléssel senkinek sem kell aggódnia a fertőzés veszélye miatt. A mozgásra vágyakozóknak mi biztosítunk kézfertőtlenítőt, frissítőt, müzli szeletet, és természetesen bőrfocik is rendelkezésre állnak.

 

 

A program meghirdetését követően többen érdeklődtek arról, hogy mennyire veszik komolyan a szervezők a korosztályi korlát betartását? A kérdésre azt a választ kaptuk, hogy plusz-mínusz egy esztendő nem lehet akadálya a Previ Fociban történő részvételnek, de ez a program kifejezetten az általános iskola felsőbb tagozatos diákjainak szól, amit az érdeklődők nem hagyhatnak figyelmen kívül. A Previ Foci megrendezése nincs létszámhoz kötve, tehát akkor is kellemes és tartalmas időtöltésre számíthatnak a jelentkezők, ha a létszámuk nem teszi lehetővé két kispályás csapat kiállítását. Tehát: hétfőn, 15.00 órakor minden 10-15 éves kerületi focikedvelő fiatalt szeretettel várnak a Prevenciós Központ iskolai és utcai szociális munkásai, egy jókedvű programra! Indul a Previ Foci!

 

 

 

Képgaléria