Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Húsvéti örömök a kerületi bölcsikben2019.04.18

A kerületi bölcsődékben megrendezett tavaszköszöntő programokat követően – amelyekről beszámoltunk honlapunk látogatóinak – természetesen sor került gyermekintézményeinkben a húsvét megünneplésére is. Az eseményhez kötődő rendezvények bölcsődékként különbözőek voltak ugyan, de a gyermekek mindenütt nagy várakozással és örömmel fogadták a helyi programokat.

 

 

 

A Boribon bölcsődében az elmúlt évek hagyományait követve ezúttal is hatalmas „nyulak” okoztak meglepetést a legkisebbeknek. Mint megtudtuk, immár negyed százada annak, hogy Serbán Lajos, és munkatársai először öltötték magukra a kereszténység legnagyobb eseményének számító húsvét elmaradhatatlan kísérőinek jelmezét, hogy különböző apró ajándékokat osztogatva emlékezetessé tegyék ezt a tavaszköszöntéssel és a locsolkodás népszokásával kiteljesedő jeles ünnepet.

 

 

 

A gyerekek nem üres kézzel fogadták a látogatókat: a csokoládé tojásokért maguk által készített rajzokkal kedveskedtek a nyusziknak, akikkel közös játékkal, énekléssel zárták az ünnepi foglalkozást.

 

 

A Hegedüs Gyula utcai Aprófalva bölcsőde csemetéi az udvaron eldugott tojások közös megkeresésével ünnepelték a húsvétot. Természetesen azoknak sem kellett szomorkodniuk, akiket ezúttal elkerült a kincskeresők szerencséje: ők a kisgyermeknevelőktől vehették át az ünnepet jelző finomságokat.

 

 

 

 

Képgaléria