Idén is megemlékeztünk a Madarak és fák napjáról

A hatályos természetvédelmi törvénynek megfelelően, az önkormányzat sokéves hagyományait ápolva ebben az évben is megemlékeztünk a Madarak és fák napjáról. Május 14-én előbb a Gyermek téri Idősek klubjában, majd vezetett séta keretében a Gyöngyösi sétányon  várták a szervezők a különféle szárnyasok, és a városrészben található fafajok iránt érdeklődő kerületi lakosokat.

 

 

 

A Gyermek téri intézményben sólyomröptetést, fürjeket, baglyokat, kacsákat, tyúkokat, és papagájokat láthattak az esemény látogatói, és a bátrabbak maguk is a karjukra vehettek egy-egy ragadozó madarat, vagy megsimogathattak egy fürjet, tyúkot, vagy papagájt.

 

 

 

A látnivalók érdekes információkkal teljesedtek ki. Az interaktív ismeretterjesztő programok keretében mindenki megismerkedhetett a bemutatott madarak életmódjának sajátosságaival, hazai populációjának helyzetével, oltalmazásuk jelentőségével. A Madarak és fák napja ezúttal is jó alkalmat teremtett a környezettudatos életmód követelményeinek megismertetésére, népszerűsítésére, a természeti környezet, a flóra és fauna védelmének aktuális helyzetéről történő tájékozódásra.

 

 

 

A madarakkal való találkozást követően szakemberek várták az érdeklődőket a Gyöngyösi sétányon, a városrészt jellemző fafajok megismertetésére. A vezetett séta során nem csak a különböző fafajok tulajdonságaival kapcsolatos információk hangzottak el, de a séta során választ kaphattak a program résztvevői a környezet védelmével, az otthonukban tartott, és a parkokban található növények tartására, ápolására vonatkozó kérdéseikre is.

 

 

Képgaléria