Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Október
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Játszótéri Napok - ötödször2021.08.13

Augusztus 12-én a megszokott helyszíneken folytatódott a Játszótéri Napok 2021. programsorozat, amelynek keretében ismét a Prevenciós Központ és az Egyesített Óvoda munkatársai várták különböző játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, vers-, és daltanulással, karaoke énekléssel… és sok más izgalmas kikapcsolódási lehetőséggel a kerület óvodás és kisiskolás lakóit.

 

 

 

Az önkormányzat támogatásával megrendezett rendezvénysorozat ötödik eseménye ezúttal is sok látogatót vonzott, akik közül senkinek sem kellett unatkoznia. A Jászai Mari téren a kézműves program mellett ezúttal a víz jelentőségével, az ember életében betöltött kulcsfontosságú szerepével, és a vele való takarékoskodás módozataival ismerkedhettek meg a gyerekek. A Szent István park árnyas lombkoronái alatt változatlanul a karaoke éneklés váltotta ki a legnagyobb érdeklődést. Igaz hogy olyan fellépő is akadt, akinek csak addig tartott a bátorsága, amíg kézbe nem vette a mikrofont: onnan kezdve inkább a hallgatásával tűnt ki a gyerekek közül… De a kezdeti lámpaláz később nyomtalanul eltűnt, átadva helyét egy ígéretes megszólalásnak.

 

 

 

A Dráva utcában nagy sikert aratott a közeli bölcsőde egyik kisgyermek gondozója, aki a professzionális lufi-bohócokat megszégyenítő ügyességgel hajtogatott kiskutyát, zsiráfot, és több más figurát az örvendező gyerekeknek.

 

 

 

A Vizafogó sétányon a sokszínű kínálatból változatlanul a csillámtetoválás bizonyult a legnépszerűbbnek: sok gyermek kifejezetten a korábbi, immár lekopott tetkó felfrissítésének szándékával érkezett a játszótéri eseményre. A Gyöngyösi sétányon a csillámdekoráció mellett ezúttal is az érdeklődés középpontjában voltak a célba dobó játékhoz használt piros dobozok és a műanyag tekebábuk is, míg a Debreceni park szökőkútja melletti játéktéren az idei trendnek megfelelően változatlanul a csillámtetoválás volt a legkapósabb „szolgáltatás”.

 

 

 

Valamennyi helyszínen jókedvű, önfeledt kacagás feledtette az idő múlását, hogy lehetőleg senkinek se jusson eszébe: hamarosan vége a kellemes vakációnak… De addig még sok víz lefolyik majd a Dunán, hiszen a Játszótéri Napok még két alkalommal várja a kerület gyermekeit.

 

 

Emlékeztetőül a rendezvénysorozat  helyszínei és további időpontjai: 

                                                         

• Debreceni park

• Dráva park

• Gyöngyösi sétány

• Országbíró játszótér

• Szent István park

• Vizafogó sétány

• Bulcsú park

• Jászai Mari tér

 

• augusztus 26.

• szeptember 9.

 

Képeink a Játszótéri Napok helyszínein készültek. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria