Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jövőre - veletek - ugyanitt!2019.09.19

Szeptember 12-én, a József Attila téren megrendezett 8. eseményével köszönt el az idei esztendőtől a kerület egyik legnépszerűbb nyári kulturális rendezvénysorozata, a Lakóközösségi Napok, amelynek kínálatában ezúttal is egymást váltották az érdekes látnivalók az aktív kikapcsolódási lehetőségekkel.

 

 

 

Ha meg kellene vonni az összesen nyolc rendezvény mérlegét, egyértelműen pozitív eredményt kapnánk. A kerület különböző városrészeiben megrendezett kulturális program állomásain több ezer kerületi lakos vett részt: bár a rendezvénysorozatnak  jelentős törzsközönsége van, minden alkalommal sokan voltak azok a látogatók, akik korábban még nem találkoztak ezzel a tavasztól őszig tartó, színvonalas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséggel.

 

 

 

Természetesen minden egyes résztvevő más és más emléket őriz majd a Lakóközösségi Napokról. Vannak, akik a program legnagyobb erényének azt tartják, hogy a rendezvényeken kötetlen formában megbeszélhették az őket leginkább foglalkoztató közéleti kérdésekkel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat a városrész polgármesterével, alpolgármestereivel, a polgármesteri hivatal vezető tisztviselőivel, vagy éppen valamelyik önkormányzati intézmény illetékesével.

 

 

 

Mások a sokféle kulturális programot részesítették előnyben. Kétségtelen, hogy a Vakrepülés társulat énekegyüttesének fellépései, a Pedrofon Együttes vérpezsdítő házibulija a Kárpát utcai játszótéren, vagy a minden alkalommal látható népszerű Zumba bemutatók rengeteg embert vonzottak. Sokan Katus Attila aerobik világbajnok edzéseinek emlékével lettek gazdagabbak a nyár folyamán, míg a gyermekek az interaktív bábelőadások, a csúszó-mászó és ugráló légvárak, a lufi bohóc, no meg a csillámtetkó és az arcfestés élményét idézhetik majd fel  a hideg őszi és téli napokon…

 

 

 

A rendezvénysorozat erényei között kell megemlítenünk, hogy nem csak a gondtalan kikapcsolódást szolgálták eseményei, hanem lehetőséget adtak fontos kérdésekben történő tájékozódásra is. Ezek közé tartoztak a már említett találkozók a kerület vezetőivel, a képviselő-testület tagjaival, de ide soroljuk a Vöröskereszt közreműködését, a Gondos Gazdi program aktivistáinak folyamatos szereplését, és a kerületi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet közös programjának, a Randevú a biztonsággal sorozatnak a kedvező fogadtatását is, amely kétségtelenül értékes lehetőséget nyújtott a közrend és a közbiztonság aktualitásainak megbeszélése mellett a személyes biztonság növelését szolgáló eszmecserékre, szakértői tanácsok megfogalmazására is.

 

 

 

Egyetlen helyszínről sem hiányozhatott a Prevenciós Központ lelkes és lelkiismeretes csapata sem, amelynek tagjai fáradhatatlanul munkálkodtak a program sikerén. Pál Attila, Németh Borbála és a többiek hol a legkisebbek foglalkoztatásának animátori szerepét vállalták magukra, hol a nagyobbacska gyermekek részére szerveztek játékos vetélkedőket, hol eltévedt szülőknek segítettek ismét megtalálni felhőtlenül szórakozó gyermekeiket. Közben pedig a Previ csapata pattogtatta a kukoricát, osztogatta és beváltotta a népszerű previ-tallérokat, állította és bontotta a sátrakat… és így tovább.

 

 

 

Ha mindezt a mérlegre tesszük, érthetővé válik az önkormányzat honlapján látható közvélemény kutatás eredménye: a www.budapest13.hu Szavazás rovata szerint 2019 második legkedveltebb önkormányzati rendezvénysorozata – a Pozsonyi Piknik után – a Lakóközösségi Napok volt. Bár a József Attila téren megrendezett eseménnyel a Lakóközösségi Napok elköszönt a kerület lakosaitól, de búslakodásra még sincs semmi ok: jövőre, veletek, ugyanitt, ismét találkozni fogunk!

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria