Lakóközösségi nap az Országbíró sétányon

Május 12-én az Országbíró sétányon található fitnesz parkban várták a 2022. évi Lakóközösségi napok programsorozat második állomására szóló meghívást elfogadó kerületi lakosokat a nagy népszerűségnek örvendő rendezvény szervezői és közreműködői.

 

 

 

A helyszín megválasztása telitalálatnak bizonyult: a közreműködők és a program látogatói is lényegesen kedvezőbbnek találták ezt a megoldást azzal a több éves gyakorlattal szemben, amikor a résztvevők sátrai a sétányon voltak felállítva. A gazdag programból ezúttal sem hiányoztak a rekreációt és a kikapcsolódást, valamint az informálódást, tájékozódást szolgáló lehetőségek. A gondos tervezésnek köszönhetően minden korosztály megtalálhatta a számára legmegfelelőbb szórakozási, időtöltési módot. A legkisebbek körében – kell-e mondani? – ezúttal is a lufibohócok vitték el a pálmát. A rendezvény egész ideje alatt csak rövid sorban állást követően lehetett megkaparintani a vágyott kiskutyát, kígyót, békát, vagy más kabalaállatot formázó lufi figurát.

 

 

 

A nagyobb gyermekek körében nem akadt vetélytársa népszerűségben a Prevenciós Központ Previ Stúdiójának, amelynek munkatársai Pál Attila stúdióvezető irányításával maguk is bekapcsolódtak a közös éneklésbe és táncba. A Gyermek is Ifjúsági Önkormányzattal közös pavilon előtt a nyitástól a rendezvény lezárulásának pillanatáig vidám énekszó, és jókedvű össztánc hívogatta a kisiskolástól a serdültebb korosztályig terjedő korosztály képviselőit.

 

 

 

A Helyi ügyek sátornál az érdeklődők ezúttal is elmondhatták a kerület közrendjével, közbiztonságával kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat a Randevú a biztonsággal című önkormányzati projekt munkatársainak, akik között ott voltak a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, az Angyalföld Polgárőr Szervezet, a kerületi közterület-felügyelet, valamint a polgármesteri hivatal szakemberei. Az érdeklődés mértékét mutatja, hogy a program ideje alatt mintegy tizenöt kerületi lakos fogalmazott meg véleményt és konkrét javaslatot közlekedésbiztonsági-, valamint a közrendet és a közbiztonságot érintő helyi ügyben.

 

 

 

A Lakóközösségi nap ezúttal is jó alkalmat kínált az önkormányzat és az önkormányzati intézmények vezetőivel, munkatársaival való találkozásra, kötetlen formában történő beszélgetésre. A rendezvényen megjelent a képviselő-testület több tagja, a Közszolgáltató Zrt., a Prevenciós Központ, a Szociális Szolgáltató Központ és az Egyesített Óvoda vezető szakemberei, akik örömmel álltak az őket megszólító helyi lakosok rendelkezésére. Ezúttal is népszerűnek bizonyultak a különböző ügyességi játékok és sportolási lehetőségek, a Gondos gazdi program kutyás közreműködői, a környezettudatos magatartást népszerűsítő programok és közreműködők. Nagy sikert aratott a fitneszpark előtt kialakított, sebességmérővel felszerelt futópálya is, ahol bárki próbára tehette futásteljesítményét.

 

 

 

Tekintse meg a rendezvényen készült galériánkat!

Emlékeztetőül: a Lakóközösségi nap következő, 3. állomására június 9-én kerül majd sor, a Vizafogó sétányon, ahol a megszokott időben, 15.00 és 19.00 óra között várják a szervezők a kerület lakosait.

 

Képgaléria