Megkezdődött a Previ Tábor!

Június 17-én megnyitotta kapuit a Prevenciós Központ hagyományos nyári tábora, amely a vakáció ideje alatt 11 héten keresztül, egészen augusztus 27-ig fogadja egyhetes turnusain az igényjogosultsággal rendelkező 8-12 éves kerületi gyermekeket. A turnusonként 15-15 táborozót az elmúlt években megszokott, és megszeretett gazdag és változatos programmal várják a tábor szervezői.

 

Németh Borbálától, a tábor vezetőjétől a népszerű önkormányzati szolgáltatás igénybevételének szabályairól, és a tervezett programról kértünk tájékoztatást.

 

 

Az elmúlt évi tábor, és a tanévet végig kísérő pandémia következtében bevezetett megelőző intézkedések tapasztalatait összegezve az intézmény vezetése úgy döntött, hogy idén sem térünk vissza a korábbi években megszokott 25 fős csoportok szervezéséhez, hanem változatlanul 15 főben, és 8-12 évben határoztuk meg a létszámot és a felvételi korhatárt. Egy gyermek a vakáció ideje alatt csak két alkalommal vehet részt a térítésmentes táborban, hogy minden jelentkező igénybe vehesse ezt a kikapcsolódási formát. A szülők a családsegítő szolgálat munkatársainál, az esetmenedzsereknél, illetve az óvodai- és iskolai szociális segítőknél jelentkezhetnek a táboroztatásra, ha véletlenül betelne a létszám, a jelentkezőt várólistára vesszük, és értesítjük ha a fogadása elől elhárul az akadály. Ezúttal is tematikus kurzusokat szerveztünk a gyerekeknek. Az első héten csapatépítő foglalkozásokat tartunk, érdekes és változatos programokkal. A továbbiakban látogatást teszünk a Fővárosi Állat és Növénykertben, a rendvédelmi hét keretében eleget teszünk a kerületi rendőrkapitányság meghívásának, lesz ének-zene hét, sporthét, és így tovább. Nem maradhat ki a programból a Véső utcai Superfly Park felkeresése sem, amit tapasztalataink szerint nagyon megkedveltek a táborozók. Ötödik éve működünk együtt a Csobogó 17 Állatvédelmi Egyesülettel, amelynek tagjai terápiás kutyákkal látogatják meg a táborozókat, megismertetik a gyerekekkel a kutyatartás szabályait, és gyakorlatát. Közkívánatra ebben az évben nem olimpia-, hanem Exatlon-hetet fogunk szervezni, hogy a táborozók jókedvű gyakorlatok során mérhessék meg erőnlétüket, gyorsaságukat, ügyességüket. A titkok- és kalandok hetében a planetárium rejtélyeivel ismerkedhetnek meg a gyerekek, egy különleges légvár, és más eszközök segítségével. A múlt évben bevált módon a tervezett programok helyszíneit idén is gyalogosan fogjuk felkeresni, ami nem csak biztonságosabb, de egyúttal egészségesebb módja is a helyváltoztatásnak a tömegközlekedési járműveknél. pandémiára való tekintettel a strandfürdőket ebben az évben is kihagyjuk: a rendszeres kézfertőtlenítési lehetőség mellett munkatársainknál maszkok is rendelkezésre állnak hogy ha szükséges, késedelem nélkül kioszthassuk azokat. A tábor szabályait jól láthatóan kifüggesztettük, és az első napon mindenkivel megismertetjük. Azt szeretnénk, ha a táborból minden nap jókedvű, egészséges, emlékezetes élményekkel eltelt gyerekek térhetnének haza szüleikhez.

 

Kanalas Melánia az elmúlt években már járt a Previ Táborban, és elmondása szerint nagyon várta már, hogy ismét részese lehessen ennek a programnak. –Az egyik testvéremmel és az unokatestvéremmel együtt érkeztünk most a táborba, úgy hogy nem éreztem magam egyedül. Szeretek ide járni, mert változatos a program, egy percre sem lehet unatkozni, gyorsan repül az idő.

A tábor szervezői azt kérik az igényjogosult családoktól, hogy lehetőség szerint mielőbb jelezzék, hogy gyermeküket melyik héten szeretnék a táborba járatni. A beiratkozásra csak a kiválasztott hetet megelőző héten, hétfőtől szerdáig, a Prevenciós Központban kell sort keríteni, a tervezéshez és a sikeres megvalósításhoz azonban elengedhetetlen a táborozási szándék minél előbbi bejelentése. A tábor belső szabályait tartalmazó plakát és további táboros képek a galériánkban nyitható meg.

 

Képgaléria