Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Január
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Megkezdődött az élelmiszerutalványok kiadása2020.11.23

A kerületi lakosság előtt ismeretes, hogy az önkormányzat minden esztendőben megrendezi a helyi lakosok támogatását szolgáló élelmiszer utalvány akcióját: bár ebben az esztendőben a Covid - járvánnyal kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések miatt az akcióra a megszokottnál később kerülhetett sor, november 23-án a Lehel Csarnok Élelmiszerkereskedelmi Központban megkezdődött a kedvezményes vásárlásra jogosító utalványok kiadása.

 

 

 

A vonatkozó önkormányzati rendelet alapján minden 18. életévét betöltött, kerületi partnerkártyával rendelkező helyi lakos jogosult a két darab, egyenként háromezer forintos utalványra, amit a Lehel Csarnokban lehet beváltani. Az utalványok felhasználására november 23 és december 31. napja között kerülhet sor az akcióban részt vevő kereskedőknél, akiknek standját az önkormányzat jól látható zászlóval jelölte meg.

 

 

 

Az utalványok november 10-ike és 20-ika között elektronikus formában is igényelhetők voltak, egy erre a célra kifejlesztett telefonos applikáció alkalmazásával. A papíralapú utalványok kiváltására november 23-30. között, munkanapokon 07.00-től 18.00 óráig, szombaton 07.00-től 14.00 óráig, vasárnap 07.00 és 13.00 óra között van lehetőség a Lehel Csarnok első emeletén. Az átvételhez szükséges az igénylő kerületi partnerkártyája (vagy az erről szóló igazolás), a személyi igazolvány és a lakcímkártya.

Az élelmiszerutalványok kiadásának első napján már a nyitást követő első órákban is számos kerületi lakos jelent meg az erre a célra kialakított ügyfélfogadóban, ahol az elmúlt évek tapasztalatainak felhasználásával kialakított munkaszervezésnek köszönhetően dinamikusan és fennakadás nélkül folyt az utalványok átadása. A kora délutáni órákra már lényegesen megnövekedett a forgalom, ám a polgármesteri hivatal Szociális és Köznevelési osztálya által, a kerületi szociális intézmények, közöttük a Prevenciós Központ dolgozóinak közreműködésével megszervezett munka semmit sem veszített gördülékenységéből.

Sok kerületi lakos az utalvány átvételét követően azonnal úgy döntött, hogy beváltja az összesen 6000 forint értékű önkormányzati támogatást. Tapasztalniuk kellett, hogy a csarnok kereskedői, és vállalkozásai közül sokan csatlakoztak az akcióhoz, így a támogatottak az élelmiszerek széles skáláján válogathattak a felvágottaktól és a füstölt csülöktől kezdve a különböző zöldségekig és gyümölcsökig.

Sánta Sándorné zöldség-gyümölcs kereskedő kérdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat akciója nem csak a lakosság körében, de a Lehel Csarnokban dolgozó kereskedőknél is nagyon népszerű.

 

 

 

-A Covid járvány miatt elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések következtében jelentősen mérséklődött a vásárlók száma. Nagyon sokan óvatosságból és elővigyázatosságból kerülik az egyébként nagy forgalmú helyeket, így a csarnokot is, ami forgalmunk visszaesésével jár. Ezért örömmel csatlakoztam az önkormányzati akcióhoz, ami nekem is segít átvészelni ezt a nehéz időszakot – mondotta Sánta Sándorné kereskedő.

 

Képgaléria