Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mesesorozat, és díszpolgárok tanácsai járvány idejére2020.03.26

Annak ellenére, hogy a pandémia, az egész földgolyóra kiterjedő vírusos járvány nagyon sok embert önként vállalt bezárkózásra kényszerít, az élet kerületünkben sem állt meg.

 

 

 

A kerületi média interneten elérhető felületein, valamint a közösségi hálón az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a városrész lakosait a veszélyhelyzetben történő ügyintézéssel, az idős emberek ellátásával, az önkormányzat intézkedéseivel kapcsolatos információkról. Minden, ezzel kapcsolatos hír megtalálható az önkormányzat honlapján: https://www.budapest13.hu/.

Új műsorfolyammal jelentkezett a TV13, amely bizonyára sok kellemes percet szerez majd a bölcsődékből és óvodákból kényszerűen az otthon falai közé zárt gyermekeknek. A néhány nappal ezelőtt útjára bocsátott sorozatban kerületi óvodák óvodapedagógusai olvasnak mesét a gyerekeknek.

 

 

 

Az eddig elkészült részekben Lázár Ervin és Kányádi Sándor meséit olvassák fel Sándor Adrienn a Csupa Csoda Tagóvoda,  valamint Eszlényi Györgyi és Ferencyné Rácz Krisztina a Mese Tagóvoda munkatársai. A sorozat minden epizódja elérhető a TV13 youtube-oldalán: https://www.youtube.com/channel/UCb3DFW8U8hjPnUudrvV9Z-w.

 

 

 

Az izgalmakkal terhelt, nehéz napok elviselését könnyebbé teheti az a tudat, hogy a kényszerű bezártság ellenére nem vagyunk egyedül. Kerületünk díszpolgárai a közösségi hálón mondják el a veszélyhelyzettel kapcsolatos gondolataikat,  tanácsaikat.

 

 

 

Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színész, rendező (itt tekinthető meg), Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja (itt tekinthető meg), és Koncz Zsuzsa Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas előadóművész (itt tekinthető meg) valamennyienazt javasolják, hogy  beszéljük rá idős rokonainkat, szeretteinket: maradjanak otthon, kerüljék a megfertőződés minden lehetőségét.

 

 

 

Képgaléria