„Nem jövünk mi bölcsődébe már..!”

Az elmúlt napokban tovább folytatódott a XIII. Kerületi Prevenciós Központ által működtetett bölcsődékben megrendezett ballagások sorozata. Július 20-án az Igazgyöngy bölcsiben, 21-én az Esküvő köz 1-3, majd 22-én a Petneházy utca 83 szám alatt működő Családi Bölcsődékben vettek búcsút gondozóik az óvodáskorba lépő gyermekektől.

 

A Gyöngyösi sétányon található Igazgyöngy Bölcsődében négy egységből összesen 65 gyermek ballagott, hogy a nyári vakációt követően immár óvodásként léphesse át az Egyesített Óvoda valamelyik intézményének küszöbét. A vidám hangulatú rendezvényen a szülők, nagyszülők, testvérek jelenlétében búcsúztak a gyermekgondozóktól és a gyönyörűen felújított intézménytől a holnap óvodásai.

Az Esküvő köz 1-3 szám alatt működő Családi Bölcsődében a Zenekuckó együttes zenéjére vonultak be a gyermekek az alkalomra feldíszített játszóudvarra, együtt fújva a búcsúindulót a muzsikusokkal: „Száll a fecske, de messzire száll, / Nem jövünk mi bölcsődébe már! / Óvodába sietünk, kisóvodások leszünk, / Száll a fecske, el is repült már..!”

Az egyik ballagó kisgyermek, Bálint édesanyját, Balogh Ildikót arról kérdeztük, hogy szeretett-e a kisfiú az intézménybe járni, és hogy a szülők mennyire voltak elégedettek a családi bölcsőde szolgáltatásaival?

–Bálint szeretett a bölcsibe járni, jól érezte magát a többi gyermekkel és ragaszkodott a gyermekgondozókhoz is. Összességében elmondhatom, hogy elégedettek voltunk a bölcsődével, és bízunk benne, hogy az óvoda is megfelel majd a várakozásainknak – hangzott a válasz.

A Petneházy utca 83 szám alatt működő Családi Bölcsőde vezetőjét, Polonyi Tündét a bölcsőde kihasználtságáról, és a most ballagó gyermekekkel kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

–A most lezáruló időszak során mintegy 50 gyermek látogatta az intézményünket, minden jelentkezőt fogadni tudtunk, helyhiány miatt senkit sem kellett elküldenünk. Most 35 gyermektől veszünk búcsút, ami nem könnyű feladat, hiszen az együtt töltött hónapok alatt nem csak megismertük, de meg is szerettük őket. Tapasztalataim szerint a gyerekek szerettek hozzánk járni. Néha előfordult a reggeli búcsúzásnál egy-egy sírás, de tudjuk, hogy ez nem nekünk, hanem a szülőknek szól… A „varázsküszöböt” átlépve felszáradt minden könnycsepp, és az elválás miatt érzett szomorúságot a kíváncsiság, a közös foglalkozások, játékok öröme váltotta fel. A most ballagók között van olyan kisgyerek, aki szívesen meghosszabbítaná a bölcsődés időszakot, olyan jól érzi magát ebben a környezetben, a többség azonban készen áll arra, hogy óvodába lépjen. A gyerekek tisztában vannak azzal, hogy milyen változás előtt állnak, a szülőkkel együttműködve felkészítettük őket az óvodai életre. A kerületi gyermekintézmények ismeretében biztos vagyok abban, hogy gondtalan, élményekben gazdag és boldog évek várnak rájuk fejlődésük következő szakaszában – mondotta végezetül Polonyi Tünde, a Petneházy utcai Családi Bölcsőde intézményvezetője.

A ballagást követően az intézményekben megkezdődik a nyári szünet, hogy azután ismét gyermek zsivaj töltse be a korszerűen felszerelt és berendezett foglalkoztató szobákat, és a különböző készségfejlesztő játékokkal, mászókákkal, házikókkal hívogató udvarokat.

Tekintse meg a bölcsődei ballagásokon készült képekből összeállított galériát!

 

 

Képgaléria