Previ buli a Barátság Világnapján

Július 28-án a Previ Stúdió és az intézmény valamennyi szociális munkatársának közreműködésével vidám rendezvény keretében, a Previ táborozók és a környező lakótelepen élő gyerekek részvételével tartalmas szabadidős programmal emlékeztek a bulizók a Barátság Világnapjára. Az esemény létrehozásában részt vettek a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat aktivistái, és az Angyalföld Polgárőr Szervezet ifjú polgárőreinek képviselői is.

 

 

 

A Barátság Világnapja 2022. évi megünneplésének különös súlyt adott, hogy ezt az esztendőt az Európai Unió az Európai Ifjúság Évének nyilvánította: így ez a rendezvény is az egész éves eseménysorozat programját gazdagította. Mint ismeretes, a jeles nap eredete Paraguayhoz kötődik. 1958 júliusában egy ott élő baráti kompánia tagjai határoztak arról, hogy barátságukat minden esztendőben, július hónapban megünneplik majd. Negyven évvel később, 1998-ban az ENSZ főtitkára, Kofi Annan Micimackót nevezte ki a barátság hivatalos nagykövetévé. 2011-ben pedig az Egyesült Nemzetek Közgyűlése hivatalosan is a Barátság Világnapjává nyilvánította július 30-át.

 

 

Szinte alig akad olyan író, filozófus, költő és gondolkodó aki munkássága során ne szentelt volna figyelmet a barátság tárgykörének. Valamennyien egyetértettek abban, hogy a barátság az emberek közötti kapcsolatok egyik fontos, ha nem a legfontosabb formája, ami jobbá, értékesebbé teheti életünket. Az idei ünnepen a Previ csapata sokféle meglepetéssel készült, hogy a gyerekek számára igazán tartalmassá és emlékezetessé válhasson ez a nap, és a résztvevők a szórakozás és a kikapcsolódás mellett eltűnődhessenek a barátságnak az ember életében játszott megkülönböztetett szerepén. 

 

 

 

Közös tánc, különféle csoportos játékok, ügyességi feladatok követték egymást, miközben szépen gyűltek a barátság fogalomköréhez tartozó jelzők és kifejezések a kihelyezett írótáblán. A Previ munkatársai az intézmény műszaki szakembereinek segítségével percek alatt üzembe helyezték a felhő, vagy más néven vattacukor készítő készüléket is, és mindenki annyit ehetett a többféle ízesítéssel készült csemegéből, amennyit csak akart..!

 

 

 

Az igazi meglepetés azonban a nagy ujjongással fogadott,  közkedvelt és megunhatatlan pizza volt, amiből szintén többen repetáztak. A rendezvény résztvevői számára bizonyosan sokáig emlékezetes lesz majd ez a nap, és egy kis szerencsével életre szóló barátságok is köttethettek a Barátság 2022. évi Világnapja alkalmából megrendezett Previ Buli során.

 

 

 

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria