Rendhagyó Lakóközösségi Nap a Vizafogón

Július 21-én, a Vizafogó sétányon lévő játszótéren rendezték meg a felhőszakadás miatt korábban elmaradt Lakóközösségi Napot a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. SKULT13 divíziójának munkatársai. Az esemény ezúttal meglehetősen rendhagyó körülmények között várta a városrész lakosságát: a harmadfokú hőségriadó miatt a szervezők ezúttal lemondtak a Prevenciós Központ és a Szociális Szolgáltató Központ közreműködéséről, mivel nem akarták az idősebb korosztály tagjait kitenni a 34-35 Celsius fokos hőség egészségügyi veszélyeinek, esetleges következményeinek.

 

Az embert próbáló, Magyarországon korábban alig ismert mértékű hőség rányomta bélyegét a látogatók számára és összetételére is: ezúttal a fiatal és a középkorú korosztályok képviselői alkották a legnépesebb csoportot, az idős és szépkorú látogatók a megszokottnál lényegesen alulreprezentáltabbak voltak.

 

A mostoha időjárási körülmények ellenére ezúttal sem kellett megbánnia senkinek sem, hogy elfogadta a rendezvényre szóló meghívást. A XX. század használati cikkeit, műszaki vívmányait bemutató Lokálpatrióták Egyesületének standjánál mindig akadtak csodálkozó, hitetlenkedő, érdeklődő fiatalok.

Bár a Gondos Gazdi program házigazdái ezúttal nem hozták magukkal a korábbi rendezvények rendszeres résztvevőinek számító dán dogokat, szakembereik most is szívesen álltak a kutyatartás mesterfogásai, és a kedvtelésből tartott állatok gondozására vonatkozó jogszabályok iránt érdeklődő látogatók rendelkezésére. A nap talán legnagyobb forgalmát ezúttal az önkormányzat, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a kerületi közterület-felügyelet és az Angyalföld Polgárőr Szervezet Randevú a biztonsággal című közös projektjének munkatársai bonyolították le. A rendészeti szakemberek különböző színezőkkel, ügyességi játékokkal, és általános rendvédelmi ismeretekre vonatkozó feladványokkal várták az érkező fiatalokat, a szüleik és nagyszüleik pedig közben elmondhatták észrevételeiket és javaslataikat a projekt munkatársainak a kerület közrendjével, közbiztonságával kapcsolatosan.

Természetesen ezúttal sem kellett nélkülözni a gyerekek körében rendkívül népszerű csillám tetkót, és a lufihajtogató mulatságot sem: aki kivárta a sorát, annak nem kellett csalódottan távoznia.

 

A Lakóközösségi Napok következő állomására augusztus 4-én csütörtökön, a Lehel Csarnok Élelmiszerkereskedelmi Központ szomszédságában lévő Bulcsú parkban kerül majd sor. A rendezők és a közreműködők a megszokott időpontban, délután 15.00 órától várják a kikapcsolódásra, szórakozásra, vagy csak egy kis beszélgetésre vágyó kerületi lakosokat.

Tekintse meg a rendezvényen készült galériánkat!

 

Képgaléria