Tanévnyitó fagyiparty a Previben

Szeptember elsején, a meteorológiai ősz és az új tanítási év megnyitásának első napján az iskolakezdéssel-folytatással járó szomorúság enyhítésére Tanévnyitó fagyipartyra várták a kerületi gyerekeket a Previ munkatársai. Ám a meghívást elfogadó gyerekek hangulata ellent mondott a várakozásoknak…

 

Sehol egy könnyes szem, egy szomorú arckifejezés, a vakáció temetésének bánata… A sebtében elvégzett, reprezentatívnak mondható közvélemény kutatás döbbenetes eredménye pedig még meg is erősítette a kezdeti benyomást: a megkérdezettek kivétel nélkül örömüknek adtak hangot az iskolakezdéssel kapcsolatosan. Mint elmondták, nagyon várták az osztálytársakkal való találkozást, a nyári élmények megosztásának és meghallgatásának lehetőségét. Elfelhősödő arcot csak akkor lehetett látni, ha egy-egy tantárgy is szóba került. A matematika, kémia és fizika szavak mintegy varázsütésre törölték le a mosolyt a fagylaltozók arcáról – így inkább nem is erőltettük a tanrendre vonatkozó kérdéseket.

 

A hatféle fagylalt ismételt élvezete (pisztácia nem volt, így el sem fogyhatott) pompás keretbe foglalta a tanévnyitó ünnepségeket követő kellemes délutáni kikapcsolódást. A személyes tapasztalatok megosztásának öröme, a Previ Stúdió által szolgáltatott zenével, egy kis kártyázással, társasjátékkal megfűszerezve jó alkalomnak bizonyult a hátunk mögött maradt nyár kalandjainak ismételt felidézéséhez, a jókedvű kikapcsolódáshoz.

 

Hétfőtől pedig visszazökken az idő a szorgalmi időszakok megszokott medrébe. Elkezdődött a 2022-2023. évi tanítási év.

 

Képgaléria