Teljes erőből nyár!

Július 14-én a Gyermek téri parkban került sor a 2022. évi Lakóközösségi napok programsorozat negyedik állomására. A stabilan 35 Celsius fokot mutató hőmérő ellenére ezúttal is nagyon sokan elfogadták a rendezvényre szóló meghívást, és emlékezetes nyári élményekkel gazdagodhattak a park kellemes árnyékot adó faóriásai alatt.

 

Kell-e mondanunk? A sokféle szórakozási, kikapcsolódási és rekreációs program közül népszerűségét tekintve ezúttal is kiemelkedett a Prevenciós Központ és a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat közös pavilonjánál, non-stop üzemmódban megrendezett zenés-táncos vigasság, ahol – közkívánatra –, számolatlan alkalommal csendültek fel a Baby shark, és az Úristen, ki ez..? című kompozíciók, alaposan átmozgatva a legkülönbözőbb korosztályokhoz tartozó táncosok ízületeit.

Az idei programsorozat másik slágere, a saját kezűleg elkészíthető festmény elkészítéséhez a kellékeken túl folyamatos segítséget, útmutatást biztosítottak a Previ munkatársai. A keretre feszített vásznakon könnyen követhető lépésekben öltött testet a piros bélű dinnyeszelet, ami az alkotók otthonainak falán lógva a hideg téli hónapokban is képes lesz felidézni ennek a kellemes nyári délutánnak az emlékét.

Változatlanul nagy érdeklődés övezte a csillám tetkó asztalát, ahol a nyitást követően ötméteres sorba rendeződve várták a gyerekek, hogy karjukon űrrakéta, rózsaszál, vagy valamilyen állatfigura pazar színekben ragyogó ábrájával játszhassanak tovább.

 

A könnyed szórakozás mellett értékes ismeretekkel is gazdagodhattak a Lakóközösségi nap résztvevői a Zöld pont standjánál, az állatbarátokat pedig nagy szeretettel, kutyasimogatási lehetőséggel, és az ebtartásra vonatkozó ismeretek egész kincsestárával várták a Gondos gazdi program rendezői és közreműködői. Változatlanul őrizte dobogós helyét a tarka ruhát viselő lufi hajtogató, aki a délután folyamán száznál is több állatfigurát, virágformát, kardot, és ki tudná felsorolni, hogy mi mindent készített a türelmes várakozó gyerekek részére.

Az ügyességi játékokkal ezúttal is értékes tallérokat lehetett besöpörni, amelyeket aztán sokféle plüss játékra, színező füzetre, ízesített pattogatott kukoricára, miegymásra lehetett beváltani a Previ és a Szociális Szolgáltató Központ jól megrakott asztalainál.

A hagyományokhoz híven most sem kellett csalódniuk azoknak a gyerekeknek, akik kifejezetten a csúszdával kombinált óriás légvár miatt érkeztek a rendezvényre. A hatalmas játékszert az óvodás és kisiskolás korosztály megjelent képviselői számolatlan alkalommal mászhatták meg – ami napjainkban, amikor szinte minden mosolyért pénzt kérnek az utazó vidámparkokban és a strandokon felállított légvárak használatáért, nem akármilyen lehetőséget jelent…

Az idősebb korosztály tagjai közül többen kifejezetten azzal a szándékkal érkeztek a Lakóközösségi napra, hogy szót váltsanak a kerületi önkormányzat vezetőivel, a képviselő testület tagjaival, vagy éppen a városrész országgyűlési képviselőjével: nekik sem kellett dolguk végezetlenül távozniuk, a kerület vezető személyiségei közül többen is szívesen álltak a helyi lakosok rendelkezésére. Nagy forgalmat bonyolított az önkormányzat, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a kerületi közterület-felügyelet és az Angyalföld Polgárőr Szervezet közös szervezésében létrejött, Randevú a biztonsággal projekt standja is. Az itt megfordulók tanácsot és útmutatást kérhettek a jelenlévő rendészeti és bűnmegelőzési szakemberektől, megoszthatták velük észrevételeiket a kerület közrendjével, közbiztonságával kapcsolatosan, és elmondhatták forgalomszervezési, köztisztasági, és más, a szakterülethez tartozó javaslataikat is, amit a program közreműködői gondosan feljegyeztek.

A Lakóközösségi napon elérhető valamennyi kikapcsolódási, tájékozódási, rekreációs program felidézésére nincs elegendő terünk: tekintse meg az esemény emlékezetes pillanatait felvillantó fotógalériánkat!

Emlékeztetőül: a következő Lakóközösségi napra a felhőszakadás miatt elhalasztott rendezvény pótlásaként július 21-én csütörtökön, az eredetileg meghirdetett helyszínen kerül majd sor, 15.00-től 19.00 óráig.

 

Képgaléria