Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Január
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Véget ért a 2020. évi Lakóközösségi Napok programsorozat2020.09.14

Kerületünk egyik legszebb közterületén, a több ezernyi egynyári virágtővel beültetett Gyöngyösi sétányon, szeptember 10-én került sor az ez évi negyedik, egyben az utolsó Lakóközösségi Napok program megrendezésére. Annak ellenére, hogy a meteorológiai nyár – a vakációval együtt – augusztus 31-én búcsút mondott, hamisítatlan augusztusi kánikula gondoskodott arról, hogy az időjárásra senkinek se lehessen panasza ezen a napon.

 

 

 

A kerület lakói megszokták már, hogy a Lakóközösségi Napok minden egyes állomásán rendkívül gazdag és változatos program várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyó idősebb és fiatalabb korosztályokat egyaránt. A szervezők ezúttal sem okoztak csalódást: mindenki megtalálhatta a leginkább kedvére való elfoglaltságot.

 

 

 

A gyerekeket ezúttal is azok a játékok kötötték le, amelyek során a Prevenciós Központ pavilonjánál beváltható pontokat lehetett gyűjtögetni. Gyorsan fogytak a kosárszámra felkínált hasznos és kevésbé hasznos, ám a játékok során jól használható ajándéktárgyak, ami nem utolsó sorban az elmúlt hónapok rendezvényei során nagy gyakorlatot szerzett gyerekeknek volt betudható…

Ezúttal is sokan keresték fel a XIII. Kerületi Lokálpatrióták és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület közös standját, ahol az old timer Lada gépkocsi mellett a közelmúlt évtizedek ma már mosolyt fakasztó használati tárgyaival ismerkedhettek meg a bemutatott eszközöknél évtizedekkel fiatalabb látogatók.

 

 

 

Megunhatatlannak bizonyult a kiváló bábművész, rendező, színházvezető Giovannini Kornél előadása, amelynek során a közreműködésre felkért gyermekek maguk is aktív részesei lehettek a sok nevetéssel, és a végén vastapssal jutalmazott produkciónak.

A BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a kerületi közterület-felügyelet közös szervezésében megvalósuló „Randevú a biztonsággal” című eseménysorozat sátra, amelynek keretében helyi rendészeti szakemberekkel lehet megbeszélni a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos lakossági észrevételeket, javaslatokat, miközben a gyermekek színezőkkel, logikai és ügyességi feladványokkal tehetik próbára felkészültségüket, most is a leglátogatottabb attrakciók egyikének bizonyult.

 

 

 

Mint a közreműködő rendvédelmi szakemberektől megtudtuk, a program ideje alatt mintegy 120-150 látogató élt a személyes találkozás lehetőségével, közülük pedig több mint húsz helyi lakos fogalmazott meg konkrét, több esetben rendőri, vagy közterület-felügyelői intézkedéseket igénylő észrevételt lakókörnyezetének aktuális helyzetével kapcsolatban.

Számos érdeklődő fordult meg a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. információs pontján is: sokan közülük bérbe vehető ingatlanokra, az önkormányzati bérlemények használatára, illetve a vegyes tulajdonú társasházakra vonatkozó legújabb információkról kértek tájékoztatást.

 

 

 

Amint megszokhattuk, az önkormányzati támogatással megrendezett kulturális eseményről ezúttal sem hiányozhattak a Gondos Gazdi program szakemberei, akiket ezúttal is elkísértek négylábú kedvenceink. A csapat sátránál nem csak fontos tudás birtokába kerülhettek a kedvtelésből történő állattartást fontolgatók, hanem számot adhattak már megszerzett felkészültségük terjedelméről, és – a mászó-ösvény kipróbálásával – fizikai állóképességükről is. Érdekes színfoltja volt a programnak az Angyalföld Polgárőr Szervezet Ifjú Polgárőr csapata kerékpáros rajának megérkezése. A Pál Attila által vezetett csoport tagjai a továbbiakban készségesen álltak az érdeklődők rendelkezésére minden, a polgárőrség működésére, tagsági viszony létesítésére vonatkozó, és más fontos kérdések megválaszolásában.

 

 

 

Hiba lenne említés nélkül hagyni, hogy a mindvégig érdekes és kellemes program résztvevői egy percre sem feledkeztek el a világméretű vírusjárvány által megkövetelt megelőző intézkedések, az egyéni védekezés módozatainak szükségességéről. Minden egyes standon megtalálható volt a kézfertőtlenítő, a beszédbe elegyedők szinte automatikusan vették elő arcmaszkjukat, és aki ilyen eszköz nélkül érkezett, az is azonnal hozzájuthatott egy-egy sebészeti maszkhoz. A Gyöngyösi sétány egynyári virágokkal beültetett, poétikus környezetében lebonyolított, ebben az esztendőben a negyedik Lakóközösségi Nappal voltaképpen véget ért az önkormányzat 2020. évi, szabadtéri kulturális rendezvénysorozata.

 

 

 

A csodálatos nyári atmoszférában lezárult eseménysorozattól azzal búcsúzunk, hogy jövőre talán már csak rossz, de sokáig tanulságos emlék lesz a pandémia, a közösségi és személyes szabadságunkat korlátok közé szorító fenyegető járvány, és ismét felszabadultan élhetjük majd át hagyományos, közös kulturális programjainkat, közöttük a Lakóközösségi Napok rendezvényeit.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria