Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Virágültetéssel ünnepelték a Föld napját a bölcsődések2019.04.29

 

A hagyományoknak megfelelően ebben az esztendőben is virágültetéssel ünnepelték a Föld napját a Boribon bölcsőde kisgyermekei. A program keretében a Prevenciós Központ által biztosított egynyári virágok kerültek az intézményben kialakított virágágyásokba és virágtartókba, amelyek gondozása és öntözése a továbbiakban folyamatosan napirenden marad.

 

 

 

Mint az intézmény vezetőjétől, Kovács Erzsébettől megtudtuk, a Boribon bölcsődében 2017-ben vezették be a Zöld Bölcsőde programot, a melynek szerves részét képezi a Föld napjához kapcsolódó virágültetés.

 

 

 

–A program keretében a gyermekek megtanulják, hogy hogyan kell elültetni egy növényt, miért van szükség a továbbiakban a locsolására, ápolására. A virágültetés nem csak a gyerekek körében népszerű, a szülők is segítséget nyújtanak ahhoz, hogy minél több színes  egynyári virágtő díszítse az intézmény udvarát, közösségi tereit. Sokan hoznak be petúniát, mézvirágot, különböző hagymás és más növényeket, amelyeket aztán a kisgyermeknevelők közösen ültetnek el a gyerekekkel.

 

 

 

A természet szeretetére, a környezettudatosságra történő nevelés a Zöld Bölcsőde programban más, hasonlóan fontos elemekkel egészül ki. Ezek közé tartozik a Madárbarát Kert minősítés megszerzése és megtartása érdekében folytatott tevékenység is, amely madáretetők kihelyezése mellett lehetőséget biztosít a madarak téli áttelelését segítő madáretetéshez és itatáshoz, a madarak életmódjának megfigyeléséhez, és egyedeik megkülönböztetéséhez.

 

 

 

A Boribon bölcsőde gyermekei nagy igyekezettel és jókedvűen sajátították el a virágültetés alapjait: szorgalmasan lapátolták a termőföldet, részt vettek az ültető fészkek kialakításában, a palánták gyökérzetének elhelyezésében, betakarásában, végezetül pedig a frissen elültetett növények megöntözésében is. Munkájuk eredményeként színes virágtövek borították el az intézmény kertjében kialakított virágágyásokat, és az ablakmélyedésekben elhelyezett virágládákat.

 

 

Képgaléria