Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vizuális kapcsolatok - másodszor2019.05.03

Május 2-án, a Prevenciós Központ udvarán került sor a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat támogatásával létrehozott Vizuális kapcsolat című, négy részből álló programsorozat második állomására.

A kellemes, nyárias idő kedvezett a szabadtéri rendezvény szervezőinek és látogatóinak, ezúttal is sok kerületi lakos – közöttük iskolai közösségek és családok – fogadta el a közös játékra, ismeretszerzésre, kötetlen eszmecserére szóló meghívást.

 

 

 

A programban közreműködő BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a Nyírő Gyula Kórház OPAI, a Polgárőrség, valamint a Prevenciós Központ szakemberei szívesen álltak a sátraikat felkereső érdeklődők rendelkezésére.

 

 

 

Az érdeklődő fiatalok és a szakemberek között kialakult beszélgetések sokféle témát érintettek. A  kábító-, és más tudatmódosító és ajzószerek ártalmaitól az egészséges életmód előnyein keresztül egészen az áldozattá válás veszélyének megelőzéséig terjedtek a beszélgetések tárgykörei.

                    

 

 

A szervezők gondoskodtak arról, hogy a tartalmas tájékozódás mellett lehetőség nyíljon a jókedvű kikapcsolódásra is. Ezt a célt szolgálta a nagy érdeklődéssel kísért kvízjáték, amely Pál Attila vezetésével ezúttal is rendkívül sikeresnek bizonyult.

                    

 

 

Sokan éltek a karaoke éneklés lehetőségével, mások az ügyességi játékokban tették próbára a képességeiket, és a graffiti tábláknál is folyamatos volt a gondolataikat falfirkában megjeleníteni kívánó fiatalok sora.

A program létrejöttét lehetővé tevő, sikeres pályázat kidolgozója, Szedmák Eszter elégedett volt a rendezvényen látottakkal.

 

 

 

–Az elmúlt években a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Nyílt Napjain szerzett tapasztalataink azt bizonyították, hogy a fiatalok körében folyamatosan nő az érdeklődés a korosztályt fenyegető veszélyekkel, azok elkerülési módjaival kapcsolatosan. Ez oda vezetett, hogy kényszerűen szűkítenünk kellett a meghívott fiatalok körét, mert egyszerűen nem fértünk el a lehetőségünkre álló közösségi terekben. Ez adta az ötletet, hogy önálló rendezvénysorozatot szervezzünk a KEF-ben együttműködő szervezetek részvételével, így biztosítva a velük való, lehető legszélesebb körű találkozást, kapcsolatfelvételt, ismeretszerzést. Rendezvényeinken népszerűsítjük a Prevenciós Központban működő Tudat-törő szabaduló szobát, az interaktív drogprevenciós filmünket, és megismertetjük a központ más szolgáltatásait is. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az iskolákban csökkent a drogprevenciós felvilágosítás lehetősége, mivel ezt a felvilágosító-tájékoztató tevékenységet akkreditációhoz kötötték, és a feltételeknek csak nagyon kevesek felelnek meg. Úgy gondolom, hogy a Vizuális kapcsolat fogadtatása igazolja a várakozásainkat, és a program a tervezett négy rendezvényt követően folytatásra érdemes lesz.

Az Angyalföld Polgárőr Szervezet elnöke, Takács Ferenc a KEF programjainak állandó közreműködője.

 

 

 

–Szervezetünk minden lehetőséget megragad a kerület lakosságával való találkozásra, a közterületek biztonságával kapcsolatos információk,tapasztalatok gyűjtésére, kicserélésére.

Ezúttal is sok érdeklődő kereste meg standunkat, és örömömre szolgál, hogy közülük többen tájékozódtak az Ifjú Polgárőr tagviszony megszerzéséhez szükséges feltételekről.

A Vizuális kapcsolat következő programjára május 30-án kerül majd sor a Gyöngyösi sétányon, melyre várjuk az érdeklődőket.

                     

 

 

 

Képgaléria