Adventi készülődés a Previben

Kellemes meglepetésben lehet részük mindazoknak, akik ezekben a napokban bármely okból a Prevenciós Központban járnak: az intézmény aulájában már ott áll a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa, az oszlopokon és a falakon az ünnepet idéző díszítés ragyog, és a falakon látható festményeknek és a karácsonyi installációknak köszönhetően a folyosókon is elkíséri a látogatót az adventi hangulat.

 

November 30-án, két nappal a karácsonyi ünnepkör első jeles napja: advent első vasárnapja előtt, a felkészülés jegyében kézműves foglalkozásra várták a Tanoda munkatársai mindazokat a gyerekeket, akik saját készítésű adventi koszorúval szerették volna meglepni szüleiket, nagyszüleiket, barátaikat, vagy éppen iskolai osztályuk közösségét. A gondos előkészületeknek köszönhetően a kisebb-nagyobb mohakoszorúk mellett minden olyan eszköz és kellék a gyerekek rendelkezésére állt, amire csak szükségük lehetett ötleteik megvalósításához. Eredeti ötletekben pedig nem volt hiány!

 

A hagyományokhoz ragaszkodó alkotók gondosan betartották az ünnepváró dísz készítésére vonatkozó szabályokat: a hit, a remény, az öröm és a szeretet jelentőségére emlékeztető gyertyák színválasztásánál megfeleltek a tradícióknak, három lila és egy rózsaszínű gyertyát illesztve kompozíciójukba.

 

De nem hiányoztak a csapatból a kísérletező kedvű alkotók sem.  Az ő munkájuk nyomán soha nem látott adventi koszorúk örvendeztették meg a jelenlévőket: akadt közöttük emeletes, és vidám szarvakkal díszített, aszkétikusan egyszerű és minden fellelhető díszt bőkezűen felmutató koszorú is.

 

A kora esti órákba nyúló foglalkozás eredményeként végül mindenki elkészült a maga alkotásával, és biztosak lehetünk abban, hogy a maga módján mindegyik adventi koszorú igazi örömet okoz majd az ünnepre készülődő családtagoknak, barátoknak, iskolatársaknak. A karácsonyi dallamokra végzett közös munka eredményeként a koszorúk mellett megszületett karácsony ünnepének talán legfontosabb ajándéka, a gondtalan, bizakodó, szeretettel teljes várakozás hangulata is. A Prevenciós Központba november 30-án már megérkezett a karácsony.

Képeink az ünnepi készülődés pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria