Állásbörze – harmadszor

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés kísérte a Híd Család- és Gyermekjóléti Központ sorrendben a harmadik, ebben az esztendőben az első állásbörzéjét, amelyet május 9-én, a Prevenciós Központ Tüzér utcai központjának aulájában rendeztek meg  az esemény szervezői.

 

 

 

A harmadik állásbörze megszervezésének  fogadtatásáról és a rendezvény célkitűzéseiről Kaszala Judittól, a Híd Család-, és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetőjétől kértünk tájékoztatást.

–Ismeretes, hogy a intézményünk egész esztendőben igyekszik támogatást, segítséget nyújtani azoknak a kerületi lakosoknak, akik bármely okból nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ez a segítség többféle összetevőből áll: tájékoztatással és információkkal szolgálunk az álláskeresőknek, közreműködünk az elhelyezkedéshez szükséges önéletrajz elkészítésében, és időről időre szervezünk olyan akciókat is, amelyek a munkakeresők személyes megjelenését, és ezen keresztül alkalmazásuk esélyeit javítják, mint például az ingyenes fodrász szolgáltatás, vagy akár a ruhatár felfrissítését szolgáló, díjmentes ruhabörze. Az elmúlt évben megrendezett két állásbörze tapasztalatai alapján elmondható, hogy ez a projekt mind népszerűbb úgy a munkaadók, mint az érintettek körében.

 

 

 

Ezúttal is nyitott kapukra találtunk az általunk megkeresett munkaadóknál, akik szívesen vállalkoztak az állásbörzén való közreműködésre. A korábbi résztvevők, mint Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt., a Magyar Posta, a BRFK és a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a Trenkwalder, az Angyalföldi Szociális Egyesület, az NN Biztosító, vagy a Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet mellett számos új résztvevővel bővült a munkaadói oldal képviselőinek köre. Önálló standon fogadja az érdeklődőket a Provident, a WTF, a BM SZKI, és több más munkaadó képviselője is. Célkitűzéseink változatlanok: szeretnénk tartós pénzkereseti lehetőséghez, rendszeres jövedelemhez juttatni azokat a kerületi lakosokat, akik bármely okból kiszorultak a munkaerőpiacról, de szeretnének ismét munkába állni – mondotta Kaszala Judit, a Híd Család-, és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője.

 

 

 

A munkáltatók képviselőinél végzett tájékozódás során kitűnt, hogy a múlt évi tapasztalatokhoz képest új tendenciák is érzékelhetők voltak a harmadik alkalommal megrendezett állásbörzén. Többen számoltak be arról, hogy a munkakeresők között számottevően megnövekedett a diplomások aránya, ami korábban nem volt jellemző. Az egyik állásközvetítő alapítvány szakembere elmondta, hogy az őket felkereső álláskeresők között akadt magasan képzett informatikus és három nyelven beszélő szinkrontolmács is. Általános tapasztalat szerint a korábbiakhoz képest nőtt a kerületünkön kívüli álláskeresők száma, ami az állásbörze ismertségének, népszerűségének növekedésére enged következtetni.

 

 

 

A munkakeresők benyomásai iránt érdeklődve az éppen távozóban lévő Hidegkuti-Szádvári Szilviát és Szűcs-Kengyel Brigittát kérdeztük arról, hogy mennyire elégedettek a személyes tapasztalataikkal.

–Őszintén meglepett mindkettőnket az állásajánlatok bősége – mondotta Hidegkuti-Szádvári Szilvia. –Több munkáltató képviselőjével is beszéltünk, és az ajánlatok között akadt olyan is, ami megfelelne az elképzeléseimnek. Odáig jutottunk, hogy az egyeztetés eredményeként küldenek nekem személyre szóló állásajánlatot, de más munkáltatóktól is begyűjtöttünk néhány hirdetményt és információs anyagot. Nagyon jó, hogy eljöttünk a börzére.

Következő kérdésünkre, hogy igénybe vették-e a napjainkban elvárt európai önéletrajz elkészítéséhez nyújtott segítséget, Szűcs-Kengyel Brigitta adott választ.

–Erről megfeledkeztünk, pedig valóban nagyon jó lenne egy új önéletrajz. De semmi baj! Máris visszamegyünk, és megcsináljuk az új dokumentumot..!

 

 

 

Képeink a Híd Család-, és Gyermekjóléti Központ állásbörzéjén készültek. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria