Halloween buli – a velőtrázó szórakozás

Október 27-én pénteken a délutáni órákban lebonyolított, Szörnyen jó társasjátékok című programot követően kitűnő hangulatú és látványos Halloween bulira került sor a Prevenciós Központ új helyszínen kialakított Previ Stúdiójában. A nagy kreativitásról árulkodó, olykor félelmetes jelmezekbe öltözött, vérszopónak, Frankensteinnek, zombinak maszkírozott fiatalok kiválóan érezték magukat a kora esti órákba nyúló rendezvényen, ahol a zene és a tánc adta az összejövetel savát-borsát.

 

Halloween megrendezését sokan amerikai eredetű ünnepnek tulajdonítják, holott valójában kelta és római hagyományok tovább éléséről szól ez az esemény: útnak indítói október 31-én ünnepelték az új évet, ami előfutára volt a keresztény Minden Szentek ünnepének. Ezen az éjszakán összemosódik az élők és a holtak világa: ezért öltöznek holtaknak az élők, hogy megtévesszék a gonosz lelkeket, visszaűzve őket a túlvilágra. Napjainkban időről-időre fellángol a vita, hogy érdemes-e, szabad-e Magyarországon megünnepelni ezt a messze földről származó hagyományt?

 

Bár semmiképpen sem szeretnénk az ügydöntő tekintély szerepében tetszelegni, úgy véljük, minden olyan ünnep hasznosnak és követendőnek tekinthető, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket, emlékeztet eltávozott szeretteinkre, figyelmeztet az elmúlás elkerülhetetlenségére és lehetőséget biztosít a jókedvű társas összejövetelre. Ennek megfelelően a parttalan történeti vita folytatása helyett a Previ a közösségi program lehetőségét ismerte fel Halloween ünnepében, és így került sor a pénteki vidám összejövetel megszervezésére.

 

A rendezvény idejére a Previ Stúdió légtere titokzatos, az érzékszerveket megtévesztő füsttel telítődött. A hangsugárzókból vérpezsdítő zene szólt, és a félelmetes jelmezekbe öltözött résztvevők egymás találékonysága előtt elismeréssel adózva, táncolva, nevetve, jól szórakozva töltötték az időt. A következő napokban további rendezvényekkel egészül ki az őszi iskolai szüneti Previ program, amelynek részletes leírását honlapunkon tekinthetik meg látogatóink. Október 29-én a Csokit, vagy csalunk! programmal, 30-án Kalandos tökfaragással folytatódik a szünidei program. Tartson velünk!

 

 

Képgaléria