Lakóközösségi nap, a 20. éves EU tagság jegyében

Hazánk 2004 május elseje óta az Európai Unió teljes jogú tagja. A május 10-én, a Gyermek téren megrendezett 2024. évi 2. Lakóközösségi nap a megszokott, sokszínű és magas színvonalú szórakozási, informálódási és rekreációs programok mellett a két évtizedes tagság előzményeiről, eredményeiről és kilátásairól történő közös gondolkodás előmozdítását tűzte zászlajára.

 

 

 

Városrészünk lakossága évek óta a legnépszerűbb önkormányzati közterületi kulturális és szabadidős események között tartja számon a Lakóközösségi napok programsorozatot. Ennek megfelelően a most lebonyolított rendezvényen is ott voltak a megszokott, kedvelt közreműködők: a Prevenciós Központ, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., a Magyar Vöröskereszt kerületi szervezetének szakemberei, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, az Angyalföld Polgárőr Szervezet, a kerületi közterület-felügyelet, számos civil szervezet és alapítvány képviselői. A nap programja, amit ezúttal az Európai Unióhoz való csatlakozásunk elmúlt húsz évére történő emlékezés határozott meg, nagy sikerrel fogadott mazsorett produkcióval vette kezdetét.

 

 

 

A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat érdekes és mulatságos játékokkal idézte meg az EU szellemét: a szövetségi rendszerünkkel kapcsolatos kérdések helyes megválaszolásával értékes ajándéktárgyakra lehetett szert tenni.

 

 

 

Az események egyik megkülönböztetett, állandó érdeklődésnek kitett résztvevője ezúttal is a népszerű Previ Stúdió volt. Az EU-val kapcsolatos, a szerencsekerék közbeiktatásával feltett egyszerű és nehezebb kérdésekre adott válaszok nyomán elnyerhető jutalom tallérok nagyon sok fiatal, és már nem is annyira fiatal kerületi lakos vállalkozó kedvét aktivizálták.

 

 

 

Ezúttal is sokan keresték fel a Helyi ügyek sátrát, ahol a Randevú a biztonsággal című önkormányzati projektben történő részvétel mellett  lehetőség volt a közösségi költségvetéshez kapcsolódó ötletek, javaslatok megfogalmazására is. A standon található önkormányzati munkatársak gondosan feljegyeztek minden, a javaslattevők szűkebb környezetének fejlesztésére vonatkozó ötletet – a legjobbak közülük talán éppen itt indultak el a megvalósulás felé vezető úton.

 

 

A Lakóközösségi nap forgatagában ezúttal is feltűntek az önkormányzat és az önkormányzati intézmények vezető személyiségei és munkatársaik, akik szívesen fogadtak minden észrevételt, javaslatot és véleményt a kerület hétköznapjaival, jövőjével kapcsolatosan.

 

 

 

Képriportunk a május 9-én megrendezett Lakóközösségi nap emlékezetes pillanatait idézi.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria