Mikulás járat – meglepetésekkel

December 6-án, Miklós napján a Prevenciós Központból ebben az esztendőben is útra keltek a sokféle édességgel megrakott, az ünnepi alkalomra szépen feldíszített Mikulás járatok, hogy a délelőtti órákban mosolyt csaljanak az önkormányzat bölcsődéinek és az idősek klubhálózata látogatóinak arcára, délután pedig zeneszóval, szaloncukorral, és egy-egy jó szóval emlékeztessék a hazafelé tartó kerületi lakosokat a karácsony közeledésére.

 

A környezetkímélő, elektromos hajtású kisautók reggel kilenc órakor hagyták el a Previ udvarát, hogy gondosan előkészített menetrendjüknek megfelelően  elvigyék az ünnep üzenetét a bölcsődei hálózat és az idősek klubhálózata intézményeibe. A Mikulás és a kíséretéhez tartozó rénszarvasok a célállomások közötti útszakaszokon is bőkezűen osztogatták a szaloncukrot minden kisebb-nagyobb, fiatal és öregkorú gyermeknek: így a karácsonyi dallamokkal kísért járatok nyomában kerületszerte kisimult, vidám arcokkal lehetett találkozni.

 

A Mikulás járat résztvevői útjuk során megbizonyosodhattak arról, hogy a kerület felkészült a szeretet ünnepének fogadására. Az Országbíró és a Gyöngyösi sétányokon, és a sétálóutcákban fényfüzérekkel feldíszített fasorok, a számos parkban sziporkázó karácsonyfák, a polgármesteri hivatal Béke téri bejáratánál a Jézus születését idéző adventi jászol teremt karácsonyi hangulatot. A Mikulás járatot minden állomásán nagy örömmel fogadták. Bár a legkisebbek tartózkodását nem volt könnyű legyőzniük a bölcsődékbe látogató vendégeknek, de az ünnepi nyalánkságok végül megteremtették a közös énekléshez szükséges bizalmi légkört…

 

Az is előfordult, hogy a Mikulást és rénszarvasait meglepetéssel várták: a Zsinór utcai idősek klubjában például forró tejszínhabos kakaóval és mazsolás kaláccsal fogadták a csapat tagjait.

 

A délelőtti intézménylátogató körutat követően a délutáni és a koraesti órákban a kerület leglátogatottabb, legnagyobb forgalmú közterületeire vezetett a Mikulás járatok útja. A mind kellemetlenebbé váló időjárás, az elállni nem akaró havas eső ellenére mindenütt szeretettel és jókedvűen fogadták a járatokat, és szinte senki sem akadt, aki a Mikulás kérésére ne énekelt volna egy alkalmi dalt, vagy ne mondott volna egy mikulásos versikét cserébe az ünnepi csemegékért.

 

A nap végén a Prevenciós Központ mindhárom Mikulás járatának kísérői alaposan elázva, cuppogó cipőkben, de a jól végzett munka örömével érkeztek vissza a Previ udvarára. A reggeli indulás előtt édességekkel alaposan megpakolt, majd a nap folyamán többször újra feltöltött kisautók üresen gördültek be az intézmény kapuján, rakományuk az akció végére emberi szemmel nem látható kincsekből: ünnepváró dalok és versek, jókedvű nevetések és szép mosolyok emlékéből állt.

 

Képeink a Mikulás járatok emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria