Unatkozásra nem volt idő

Élményekben gazdag, kreatív programokban és vidám pillanatokban bővelkedő kínálattal várta az őszi tanítási szünetben az intézményt látogató fiatalokat október 27 és november 3 között a Prevenciós Központ csapata. A november elsejei Minden szentek ünnepe napjának kivételével, amely munkaszüneti nap hazánkban, a szünet minden napján délután egy órától egészen a kora esti órákig tartottak a változatos, izgalmas foglalkozások.

 

A szünidei programsorozat az utolsó tanítási nap, október 27-ike délutánján kezdődött, amikor „szörnyen jó társasjátékok” után a Previ Stúdióban parádés hangulatú Halloween Bulin pihenhették ki iskolai fáradalmaikat a diákok. Az eseményről részletes tudósításban számoltunk be honlapunk látogatóinak. Az őszi szünet első napján, október 30-án Csokit, vagy csalunk! felkiáltással járták be a Prevenciós Központ irodáit a fiatalok, és egyetlen helyről sem kellett üres kézzel távozniuk.

 

A jelmezekbe öltözött, töklámpással, koponyával, és más rémületes kellékekkel felszerelkezett csapat az eredményes túrát követően ismét a Previ Stúdióban kötött ki, ahol tánccal, énekléssel, szerencsekerék pörgetéssel és digitális játékokkal folytatódtak a nap eseményei. Október 31-én a Previ Főző látta vendégül a szünidős diákcsapat tagjait, akik előbb ínycsiklandozó boszorkány ujjat készítettek, majd sütőtök festésben-faragásban bizonyíthatták szárnyaló fantáziájukat, és alkotókedvüket.

 

A nap végén szebbnél szebb, félelmetesebbnél félelmetesebb töklámpákban gyönyörködhettek a szünidei program résztvevői és közreműködői, akik arról is megbizonyosodhattak, hogy a leggondosabb keresés ellenére sem lehetett két egyforma alkotást találni a közönséges terményből művészi erejű alkotásokká lényegült tökök között.

 

November 2-án drámapedagógiai foglalkozásokkal és a zsonglőrködés alapjaiba való bevezetéssel folytatódott a szünidei program, amelyben ismét tág teret kapott a fiatalok fantáziája, és együttműködési készsége. A közös feladatok mellett jutott idő a jókedvű beszélgetésre, és különböző társasjátékokra is. A tanítási szünet utolsó napján, november 3-án  a festői színekben pompázó őszi falevelek különböző felhasználási módjait járták körül a délutáni program résztvevői, akik érdekes kollázsokat és illusztrált festményeket hoztak létre a sokféle levélből.

 

Az alkotómunkában megfáradt diákok a Previ Moziban pihenhették ki a mögöttük álló hét fáradalmait, a közfelkiáltással összeállított, rajzfilmekből álló műsort nézve.

 

Tudósításunk megjelenésének napján már ismét az iskolai kötelezettségek játsszák a főszerepet a fiatalok életében, de nem kétséges, hogy még hosszú ideig jó érzés lesz visszatekinteni a Previ Őszi Szünet eseményeire. Szomorkodásra pedig senkinek sem lehet oka, hiszen ilyen közel még sohasem jártunk a 2023/24. évi tanév téli szünidejéhez, mint éppen most… De addig is mindenkit várnak a Previ megszokott programjai. Az őszi szünet eseményein készült fényképekből bőséges válogatást találnak olvasóink az intézmény facebook oldalán: https://www.facebook.com/profile.php?id=100039883675011

 

Képgaléria